Ruha külföldről

Newchic vélemény

2020. január 21. -

newchic.pngA Newchic elsősorban ruhákat árul, de táskák, ékszerek, órák és az otthonunkban használható termékek is szerepelnek a palettáján.

A Newchic árai igen kedvezőek, ugyanakkor a postázás itt a legtöbb esetben nem ingyenes, a megvásárolt terméktől függően néhány száz Ft-ba kerül, és ezt csak utólag, a vásárlás legvégén írja ki az oldal (nem kell tartani a postaköltségtől, nem vészes, csak jó előre tudni, hogy van, és termékenként számolják).

A legtöbb termék az oldalon akciós, ez az akció azonban néha felettébb gyanús, sokszor úgy tűnik, mintha valójában sosem használt, elszálltan magas árakról lennének a termékek leértékelve. Ahogy sok más webshopnál, alapvetően itt sem az "eredeti árból" érdemes kiindulni, csak azt érdemes nézni, hogy most mennyibe kerül. (A vásárlás végén a rendszer még ajánlhat bizonyos plusz termékekre extra kedvezményeket. Ezekből csak korlátozott számban vásárolhatsz, cserébe viszont tényleg nagyon jó áron vannak, még az eredetileg kiírt "leértékelésekhez" képest is. Ezeket mindenképpen érdemes megnézni, mert pár száz Ft-ért vehetsz ruhákat, kiegészítőket!)

A Newchic-nek van sok elégedett vásárlója, azonban vannak elégedetlenkedők is. Kifejezetten sokan panaszkodnak a kiszállítás idejére, azaz hogy a termék nem érkezett meg az oldalon kiírt dátumra. Ezt érdemes figyelembe venni akkor, ha valamilyen alkalomra vagy ajándékba szeretnél venni valamit, mivel akár több hetes csúszások is előfordulhatnak. Attól ugyanakkor nem kell tartani, hogy a termék nem érkezik meg, erre nem szoktak panaszkodni (illetve ha mégis ilyesmi történne, akkor ha PayPal-al fizettél, egyszerűen vissza tudod kérni PayPal-on keresztül a kifizetett pénzedet).

A másik, amire panasz szokott érkezni, az a vevőszolgálat reagálása a panaszokra. Nem arról van szó, hogy ne lehetne megfelelően kezelni a panaszokat, minőségi vagy egyéb probléma esetén vissza lehet küldeni a termékeket (30 napos visszavételi garanciájuk van arra az esetre, ha nem tetszene a termék), és ez jól működik, de a kommunikáció egy kicsit nehézkes tud lenni, mert a nagy forgalom miatt olykor lassan válaszolnak. Én ebből annyit láttam csak, hogy amikor valamilyen értékelő oldalon panaszkodott valaki, akkor mindig kedvesen, segítőkészen és profi módon kommunikáltak, de persze lehet, hogy a személyes panaszok esetében komplikáltabbak, nem tudom.

Előfordulnak minőségi kifogások is, például hogy a termék olcsó anyagból készült, vagy a mérete nem volt megfelelő, illetve volt aki a varrás minőségére panaszkodott egy terméknél. Érdemes az oldalon a termékeknél megnézni, hogy milyen anyagból van, mert mindig szerepel ott, és az olcsóbb termékeknél valóban előfordul, hogy az anyag nem a legjobb. Ha kosárba rakás előtt ellenőrzöd, akkor ezzel nem lehet gond. A méreteknél nem a szokásos európai méreteket érdemes nézni, általában nagyobbat kell venni. Jobb, ha kifejezetten a mm-ben megadott értékek alapján döntesz.

Összességében nekem pozitív tapasztalataim voltak az oldallal és a termékeikkel is, ezért bátran tudom ajánlani őket. Ha valahol elakadsz, és tudsz angolul, villámgyors élő chaten tudsz segítséget kérni, ahol szintén pozitív tapasztalatokat szereztem. A legjobb árakat ebben a menüpontban találod, ezért érdemes itt körülnézni.

Hasonló webáruház még a ChicMe, a Berrylook, a Zaful és a DressLily, ezeket is érdemes megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhakulfoldrol.blog.hu/api/trackback/id/tr515420068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása