Ruha külföldről

A külföldi ruhavásárlás buktatói

2019. december 25. -

kulfoldiruhavasarlas.pngManapság már minden nagyobb ruhás cégnek van online felülete, és általában webshopja is. Az itthoni webshopok esetében a 14 napos elállási jog és a közelség miatt általában nincs nagy gond, ha az ember nem megfelelő méretű ruhát vásárol magának, és a külföldi rendelések esetén is van elállási lehetőség, azonban a visszajuttatás ilyen esetben már jóval drágább lehet.

Ezen nehézség ellenére mégis érdemes körülnézni a külföldi boltokban: egyrészt sok esetben olyan leértékelésekkel lehet találkozni, hogy még postaköltséggel együtt is jóval olcsóbban meg lehet venni egy-egy ruhát mint itthon, másrészt számtalan olyan termék van, ami csak külföldről szerezhető be, és ilyenkor nagy előny tud lenni, hogy szinte kizárt, hogy ugyanaz a ruhadarab szembe jöjjön velünk az utcán. A külföldi ruhavásárlás tehát elsősorban az olcsóság és a különleges ruhák miatt éri meg.

Ha a termék kapható itthon is valahol, akkor általában lehetőség van vásárlás előtt felpróbálni valahol. Ugyanakkor a webshopok szinte mindig adnak pontos, mm-ben megadott táblázatot, ami alapján egyértelműen ki lehet választani, hogy melyik méret a megfelelő számodra. Ha pontosan követed a megadott adatokat, akkor minimális az esélye, hogy a ruha nem lesz jó méretű, csupán az a kérdés, hogy valóban olyan jól fog-e állni neked, mint ahogy elképzelted. Ezen általában segít a gyakorlat, de ha mégis nagyon kétségeid vannak, jó, ha van valaki, akinek le tudod passzolni a mégsem jó ruhákat, vagy persze rendelhetsz olyasmit, ahol ez nem kérdés - remek különleges zoknikat, pólókat lehet például vásárolni külföldön az itthoni ár töredékéért.

Végül érdemes megemlíteni a minőségi problémákat is. Különösen kínai rendelések esetén szokott előfordulni, hogy a termék nem olyan jó minőségű, mint amilyennek azt leírták. Általában ilyenkor gond nélkül visszaveszik a terméket, de sok esetben, pl. eBay-es vásárlásoknál elég csak belengetni, hogy 1-esre értékeled őket, és akár úgy is visszaküldik a pénzedet, hogy a terméket is megtarthatod.

Összességében véve a külföldi ruhavásárlásnak vannak tehát apró nehézségei, de ha szereted az érdekes ruhákat és az akciókat, akkor érdemes próbálkozni, mert a néha előforduló csalódásokért cserébe egy teljesen új világ nyílik meg előtted. Ehhez a világhoz kíván segítséget nyújtani ez a blog. Nézz körül! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ruhakulfoldrol.blog.hu/api/trackback/id/tr3015419506

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elállási jog internetes vásárlás esetén 2021.07.03. 07:44:25

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22″][et_pb_row _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_co…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása